Teambuilding

Meer dan ‘alleen maar een spelletje’…!

De Mastermind is op zichzelf een spannend spel, wat zonder meer geschikt is voor een teamuitje. Maar het kan óók heel goed ingezet worden voor serieuze(re) toepassingen!

Standaard wordt er tijdens het spelen van het spel al (impliciet) een beroep gedaan op vaardigheden met een zakelijke meerwaarde. Denk hierbij o.a. aan omgaan met groepsdynamiek, en het afwegen van tegenstrijdige belangen.

Door een specifieke selectie van spelopdrachten, kan er daarnaast ook nog expliciet aan diverse andere competenties gewerkt worden. Zoals leiderschap tonen, beslissingen nemen onder tijdsdruk & met incomplete informatie, assertiviteit, en slim onderhandelen.

In het kader van teambuilding vervult De Mastermind daarbij nog een bijzondere rol, namelijk die van ‘bliksemafleider’. Negativiteit rond bijvoorbeeld het mislukken van een opdracht, kan namelijk (deels) op het conto van deze saboteur geschreven worden. Dit, op zijn beurt, nodigt spelers uit om in het spel meer te gaan experimenten & uitproberen: falen hiervan voelt nu minder als een persoonlijke zaak.

Inzet voor ‘Serious Gaming’ en training

Haal extra meerwaarde uit de spelsessie door na afloop de prestaties te evalueren. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een workshop, coaching sessie, of training. Leerdoelen en competenties – op groeps- en individueel niveau – kunnen daarin gekoppeld worden aan het verloop van de spelsessie. Wat ging er goed? Wat viel er op? Waar bleek er nog ruimte voor verbetering? etcetera.

Graag bekijken wij via een offerte met u welke mogelijkheden er zijn. Hoe gewenste leerdoelen en competenties zo optimaal mogelijk in de spelsessie verwerkt kunnen gaan worden. En ook hoe een aan de sessie gekoppelde workshop/training eruit kan gaan zien.